Luchtontvochtiging

Vochtigheid in gebouwen is soms een ernstig probleem. Nieuwbouwwoningen : De doorgedreven isolatie van de moderne woning, de warmere seizoenen, het minder of slecht verluchten van gebouwen, het groter waterverbruik in onze gebouwen leidt tot een verhoging van de vochtigheid binnenshuis .

Bestaande gebouwen : opstijgend vocht , geen verwarming in bepaalde lokalen waardoor deze kouder zijn dan de andere ruimtes creëren condensatievocht.

Gebouwen : Koude kortsluitingen van warme en koude muren , zonder isolatie of spouw resulteert in vochtige plekken in de lokalen. Bijvoorbeeld een betonnnen balk direct tegen de buitenmuur geeft een koude korstluiting. Hier ontstaan schimmels en op termijn betonrot.

Kelders : hier kan de vochtigheid zeer hoog zijn, waardoor er op de goederen vochtschade ontstaat.

Archieven moeten altijd droog en vochtvrij blijven.
Jacuzzi’s zijn een zaligheid , maar ze creëren veel vocht als ze in werking zijn.

Overdekte zwembaden : de juiste temperatuur aanhouden en ontvochtigen is noodzakelijk. Zichtbare gevolgen van te hoge vochtigheid : Schimmels, Zwammen, Rottend hout, Betonrot – beschimmelde Kledij – Boeken die vergaan – afgebladderde verf enz… .

luchtontvochtigers_small

Oplossing:

 1. Altijd de oorzaak aan de brond aanpakken zal op termijn de beste oplossing geven.
 2. De gevolgen worden bestreden door het installeren van een degelijke ontvochtiger.

Onze ontvochtigers zijn toestellen die de lucht aanzuigen,het vocht er uittrekken en de gedroogde lucht terug in het lokaal inblaast.

De nauwkeurige regelapparatuur zorgen voor de juiste vochtigheid en desgewenst de temperatuur in fuctie van de technische en peroonlijke wensen en zorgen voor een optimaal comfort.

alfa systems levert een gamma van degelijk werkende luchtontvochtigers , geschikt voor nagenoeg elke toepassing . 

 

Onze strenge selectie van produkten en betrouwbare leveranciers
( met velen werken we al vele jaren samen) zorgen voor:

 • Betrouwbare kwaliteit van het product en zijn componenten 
 • Tijdloze vormgeving
 • Correcte Prijs
 • Goede Support en Service zelfs na 20 jaar.

Onze luchtontvochtigers

Laden…
 • EXOS AMT Serie

  Dit nieuw verfrissend design-toestel wordt gemonteerd aan de muur, ofwel op de grond geplaatst met behulp van de 2 voet stukken waarin de leidingen van de afloop en elektriciteit discreet kunnen worden geplaatst. De behuizing is een combinatie van Kunststof ( PE), zincor plaatwerk gelakt in structuur RAL9001, en een design technisch gebogen geanodiseerd aluminium […]

 • EXOS AMW Serie

  Een technisch perfect werkend toestel, dat discreet achter een wand wordt geïnstalleerd, waardoor enkel de aanzuig en uitblaasroosters zichtbaar zijn. Door deze montage worden diverse installatiemoeilijkheden voorkomen zoals o.m. de minimale veiligheidsafstand van 3 meter bij zwembaden de plaatsbesparing in het lokaal zelf, het visuele, enkel de aanzuig- en uitblaasroosters zijn zichtbaar en het geluidsniveau […]

 • EXOS DH 350 Compacte bouwdroger

  EXOS DH 350 is een compacte mobiele luchtdroger. Dit toestel kan overal worden toegepast : archief, kelder, wong, oldtimer garage, zelfs op de bouwwerf is het een oerdegelijke luchtontvochtiger. Gemakkelijk te verplaatsen door zijn vier wielen. Met een tank aan de achterzijde van het toestel, kan het ook rechtstreeks worden aangesloten op de afvoerkanalen. De DH 350 […]

 • EXOS DH 600 B

  Schimmels, muffe kledij, schade aan meubelen, reuma. Vocht is in deze periode een enorm probleem in vele woningen. De DH 600 B lost in woningen vochtproblemen radicaal op.   Kenmerken: Stil Haalt ook bij + 5° C nog 5,1 liter per dag vocht uit de lucht Opvangtank 6 liter Echt draagbaar Zeer bedrijfszeker Vraag nu […]

Residentiele ontvochtigers

Draagbaar en / of verrijdbaar

Bouwdrogers

Steeds verrijdbaar 

Woningdrogers 

draagbaar, verrijdbaar, vaste toestellen 

Zwembadontvochtigers

Vaste toestellen : vloer -wand – inbouwtoestellen

Toestellen met luchtkanelen en roosters : vloer – spleetroosters -wand of plafondroosters

Enthalpieregeling

 
Systemen met met buitenluchtkoppeling